Het LeesLab is in 2013 begonnen als de Leesclub.

In de zomervakantie konden kinderen twee keer per week komen om het leesniveau op een ludieke manier te onderhouden. Het eerste jaar twee groepen in de achtertuin en de drie jaren daarna organiseerden we het zomerlezen in samenwerking met bibliotheek West-Achterhoek en bibliotheek Oost-Achterhoek op tien locaties in de Achterhoek. Door de groei werd professionalisering noodzaak. Met behulp van sponsoring vanuit bijvoorbeeld de Feestfabiek en het Graafchapcollege werd het zomerlezen een succes!

Een krant samen met Gelderveste

Samen met Scholengroep GelderVeste heeft het LeesLab een aantal jaren twee keer per jaar een krant uitgebracht. Een krant gemaakt voor en door kinderen van alle kinderen van de 19 basisscholen. De kranten zijn hier nog te lezen en te downloaden.

 
Klik op de afbeelding om de krant te lezen.

Ambassadeur van Kinderzwerfboek

Het LeesLab werd ambassadeur van Kinderzwerfboek. Op veel plekken in de Achterhoek zijn kinderzwerfboekstations verrezen, binnen horecagelegenheden en scholen. Het leesLab werd tot twee keer toe uitgenodigd op de ParkParade in Doetinchem waar ze vanuit een prachtige tent honderden zwerfboeken hebben uitgedeeld. Ook waren er spellen, speurtochten en voorstellingen in het teken van lezen. De opbrengsten van Het LeesLab gingen weer terug in nieuwe projecten om het Lezen te bevorderen.