Ik ben Alice

Hallo ik ben Alice van den Heuvel. Ik woon met mijn man Bas en zoon Teije in hartje Zelhem. Sinds 2013 heb ik mijn eigen lokaaltje achter ons huis. Een vrolijke, lichte ruimte met werkplekken voor kinderen.

Ik werk ruim 20 jaar met kinderen en jongeren. Het meeste plezier beleef ik eraan hen verder te helpen waar ouders, school en zijzelf het (even) niet meer weten. Ik ben actief geweest als activiteitenbegeleider, jeugdhulpverlener, begeleider in de buitensport en ambulant woonondersteuner. Sinds 2010 ben ik gediplomeerd leerkracht.

Na een aantal jaren in het basisonderwijs voor de klas te hebben gestaan ben ik in 2012 begonnen met individuele – en huiswerkbegeleiding in mijn praktijk ‘Alice Begeleidt’. Ik geniet ervan dat mijn eigen(wijze) werkwijze kinderen en jongeren aanspreekt en verder helpt. Ook ouders laten regelmatig weten hoe blij ze daarmee zijn. Ik werk op maat, zo ben ik sinds kort ook begonnen met online begeleiding omdat dit voor sommige cliënten een uitkomst blijkt te zijn.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met sport en spel. In mijn werk gebruik ik deze hobby’s weer om leren leuk te maken. Ik bedenk speelse manieren en passend (les) materiaal om mijn cliënten enthousiast te maken voor het leren. Steeds blijkt weer, dat kinderen en jongeren daaraan niet alleen veel plezier beleven, maar dat het hen geweldig kan helpen om een actieve leerhouding aan te nemen.

Mijn gezin is mijn inspiratiebron. Zoon Teije is 12 en komt in zijn schoolcarrière ook de nodige hobbels tegen. Zo hebben wij ook de nodige testen en toetsen moeten doorstaan, wat maakt dat ik me vaak goed in ouders kan verplaatsen.