Een dikke pluim en een traantje

Er zijn van die momenten dat ik het niet droog hou….
Vorige week kreeg ik van Allaychá, een jongere die ik al langere tijd mag begeleiden, een wel heel lieve brief!
Ik mag hem met jullie delen:

Mijn begeleiding van Alice Begeleidt.

Engels, het moeilijkste vak van alles. Zo begon de begeleiding van Alice. Ik heb erg veel moeite met
Engels en nog steeds. Elke keer kwam er wel weer een woordje bij of een grammatica waar ik me
vraagtekens bij zette. Als ik een Engels woord alleen al zag staan klapte ik dicht, ik snapte het niet
meer. Zo ook met het spreken van Engels klapte ik dicht. En dan kreeg Alice me toch zo ver om de woorden te begrijpen en om op een leuke kakkerige manier Engels te spreken. We hebben erg veel leermanieren geprobeerd om het in mijn hoofd te krijgen en we zijn er met z’n tweeën
achtergekomen!
Gebaren, ga maar staan en maak een beweging waar je aan denkt bij het horen van
het woord. Ik had geen hoge voldoendes, maar van een 1 of een 2 ging ik naar een 5 of een magere
6! En door de leuke manier van leren kreeg ik meer motivatie en haalde ik zo mijn middelbare
school!
Uiteindelijk is het niet alleen bij Engels gebleven, maar zo kwamen er ook biologie, wiskunde,
geschiedenis en alle andere vakken die ik door de jaren heen kreeg bij. Maakte niet uit welk
vak het was, we deden ons best om het in me hoofd te krijgen. Dan maar niet in de lange termijn maar in de korte termijn geheugen, we gingen voor de voldoende!
Natuurlijk ben ik ook een puber, deed ik voor de ene toets wat meer en voor de andere bijna niks tot niks, kreeg ik ook wel eens een preek(je) en ook uiteraard had ik een XXL agenda die ik niet altijd invulde.. Maar als ik dat niet deed
had ik in plaats een uur begeleiding in de week 20 minuten begeleiding, omdat ik alsnog met Alice die agenda moest invullen. Super stom natuurlijk en uiteindelijk besloot ik in het begin van de vierde mijn agenda maar eens goed in te vullen. Of ik me eraan hield? Niet altijd, ik deed me best, maar als ik me er wel aan hield had ik er erg veel profijt van. Ik hoefde dan trainen niet af te zeggen omdat ik
te druk was met school of ‘s avonds had ik vrije tijd. Nu ben ik bijna klaar met school, de laatste puntjes op de i. En ook na de middelbare school kan ik Alice altijd nog om hulp vragen wat kei fijn is!
Alice, ik heb erg veel steun van je gehad, elk schooljaar weer opnieuw. Ze denkt in oplossingen en wat het beste is voor het kind.
Alice dankjewel!

Liefs Allaychá

Mijn begeleiding van Alice Begeleidt

1 reactie

  1. Corinne op 14 april 2020 om 20:10

    Wauw…..
    Slik…
    Trots op mijn zus Alice en trots op jou Allaychá ♡

Laat een reactie achter