Een mooi verhaal van Allaychá

Soms maakt een leerling iets waar hij of zij supertrots op is. Zo ook Allaychá, een dikke acht voor:

Over 30 jaar en dan…

Op 24 januari 2049 besluiten Dante en Julia uit te gaan eten. Ze vinden Den Haag wel een leuke stad om te gaan eten. Ze typen de locatie in de zelf rijdende auto en gaan. Onderweg naar Den Haag komen ze van alles tegen: vliegende auto’s, rennende wolven, maar vooral….weinig groen. Zoals wij de Veluwe kennen, nu in 2019, is het niet meer. Ook wat ze zien zijn veel mensen die op hun telefoon zitten. Ze vragen zich af: ‘Kunnen we dat niet meer? Praten met elkaar…’

Eenmaal in Den Haag aangekomen besluiten ze naar het ‘Doe het samen’ restaurant te gaan. Dit is een erg bekend restaurant, doordat je daar samen met de mensen je eigen gerechten maakt. De baas van het restaurant is Allaychá. Ze komt uit 2003 en wil graag dat mensen blijven praten en niet alleen maar op hun telefoon zitten om te appen of met social media bezig zijn. Dante en Julia maken vegetarische biefstuk, vegetarische  spareribs en vegetarische kalkoen. Als drankje nemen ze rode wijn. In 2049 eten mensen nog maar weinig vlees want dat is erg duur geworden. Ook worden er veel biologische producten gebruikt. Als Dante en Julia het eten op hebben rekenen ze af. Tijdens het eten hebben ze op het laatste moment besloten om een hotel te boeken in het hartje van Den Haag. Die nacht gaan ze stappen. Ze moeten wel uitkijken. Op straat is het gevaarlijk, mensen lopen rond met vuurwapens, messen en bijlen. Het begon rond 2019. Dat mensen elkaar pijn doen met geweld maar ook met woorden. Als ze die volgende dag wakker worden gaan ze weer richting de Achterhoek naar hun eigen veilige plekje.

Hopelijk blijft mijn verhaal over 2049 fictie! Houden we op met mishandeling, geestelijk en lichamelijk, houden we op met dieren slachten, houden we rekening met de medemensen en stoppen we met het verpesten van de natuur.

Allaychá!

1 reactie

  1. Astrid van Beveren op 22 februari 2019 om 14:39

    Wow, wat een prachtig verhaal. Mooie visie op onze toekomst, Allaycha. Gaaf dat het hier te lezen is. Dikke complimenten!

Laat een reactie achter