April

De afgelopen periode heeft Marion hulp gehad van de opruimcoach Olga uit Winterswijk. Olga is gespecialiseerd in het opruimen en met name met mensen die de aandoening ADD hebben. Een nieuwe hulpverlener heeft voor Marion impact. Ze geeft aan dat ze het lastig vindt om te wennen aan nieuwe mensen.

Uiteindelijk pakt het toch goed uit met Olga. Marion heeft er een goede klik mee en langzaamaan worden spullen opgeruimd. Het geeft bij Marion wel verwarring bij wie ze nu voor wat terecht kan. Ik heb met haar afgesproken dat ze van alles met mij kan bespreken en dat het opruimen vooral bij Olga ligt. Alhoewel Olga vaak handige tips voor Marion heeft omtrent het omgaan met geld.

Marion heeft enorm veel last van de aankopen die zij via vakantieveilingen heeft gedaan. Het is teveel en ze kan het niet verkopen, omdat de gemeente/bijstand haar controleert op haar inkomsten. Daarnaast heb ik met haar een ordening gemaakt van wat ze wil verkopen en het valt me op dat de vouchers van vakantieveilingen helemaal niet lucratief zijn. Bij ieder voucher zitten teveel haken en ogen, voorwaarden.  Dit is een hard gelag voor haar.

Laat een reactie achter