Week 45

Ook deze week gaat het hetzelfde qua begeleiding. Veel afspraken bij de zorg etc. zijn gedaan, maar het werk in huis blijft liggen.
Ik heb met M. afgesproken dat zij zorgt dat haar afwas is gedaan en dat zij haar keukentafel heeft opgeruimd. Dat is tot nu toe nog geen enkele keer gelukt.  Vaak help ik haar dan maar even met de afwas, om iets van ruimte in iig mijn hoofd te krijgen. Dit benoem ik bij haar ook, maar zij wil dit niet horen en ze geeft aan dat ze dan in de ‘freeze’stand raakt.  Ze vindt ook dat ze te weinig uren heeft gekregen, want ik heb te weinig tijd om haar te helpen opruimen. M. wil iedere verpakking bewaren omdat ze regelmatig haar aankopen terug wil brengen naar de winkel (Wibra/Action), iedere aankoop gaat in twee keer. Dus iedere kassabonnetje moet bewaard worden.
Meestal kom ik op maandagmiddag weer bij haar en dan is ze vaak net weer terug, erg moe en tassen vol met spullen die opnieuw een plekje moeten krijgen. M. houdt van spullen, als mensen op het erf spullen voor de kringloop klaarzetten, komt het regelmatig voor dat M. de spullen mee in huis neemt.
Ik wil graag orde in deze chaos scheppen en wil haar de regie daarover laten houden. Hoe kan ik het voor elkaar krijgen dat zij met het ontspullen aan de slag gaat? Vandaag heb ik haar de vraag gesteld hoe het is als ze haar woning binnenkomt. Ik vertelde dat ik onrustig word als bij ons de keuken vol staat of wanneer er veel losse rommel ligt en hoe zij dat bij haar ervaart. Zij beaamde dat wel en gooit het op het feit dat ze te weinig uren van de gemeente krijgt voor hulp. Daarop heb ik wel aangegeven dat ik er niet ben om voor haar de afwas te doen en op te ruimen, daarvoor kan ze nog beter via de wmo een hulp in de huishouding vragen.
Vanuit de gemeente is de indicatie toegekend voor:
  • Help mij met het organiseren een gezond financieel beheer 
  • Help mij structuur in mijn leven aan te brengen  
  • Help mij met het behouden en/of vergroten van geestelijk welbevinden 
  • Help mij met het ordenen van mijn spullen in mijn woning 

Laat een reactie achter