Week 48

Maandag en vrijdag met Marion gewerkt.

Maandag stond de afspraak met het Voormekaarteam, echter kwam Marion te laat van haar weekenduitstap en hebben we uiteindelijk de afspraak met de gemeente moeten annuleren.  Ze kwam bepakt en bezakt met veel spullen terug van haar weekend bij allerlei vrienden en feesten.
Haar woning was nog een grote chaos en ze had veel plannen die ze wilde uitvoeren. We hebben haar agenda doorgenomen die helemaal volgeschreven staat met afspraken en terwijl we de ene na de andere todo-opdracht hebben uitgevoerd komt er op de volgende pagina net zoveel opdrachten en to do’s weer bij.

M. heeft via MP een nieuw bed geregeld en daarom moest haar slaapkamer opgeruimd worden. Ze had met haar buurman geregeld dat hij haar zou helpen met het uit elkaar halen en in elkaar zetten van haar nieuwe bed.  Ook afgesproken dat ze spullen uit haar woning gaat halen. Dit blijft lastig. Ze heeft nu een vriendin gevonden bij wie ze haar spullen op zolder mag plaatsen. Die vriendin woont helemaal in Noord-Holland, het is nog de vraag hoe het daar allemaal zal komen.

Vrijdag opnieuw met haar gezeten en spullen verzameld die weg zouden kunnen vooral uit haar slaapkamer, vanwege de aanschaf van haar bed. Ondertussen heeft ze wel veel aangeschaft: een nieuwe oven, een elektrische deken etc. Als ik haar vraag om de dozen daarvan weg te doen, aarzelt ze. Ze wil eerst nog kijken of ze die spullen ook nog ergens goedkoper kan vinden, want dan gaat ze het haar aangeschafte deken en oven weer terug brengen. Ik leg haar uit dat dat niet kan. Die keuze heeft ze nu gemaakt en het product is al in gebruik, dus heb er vrede mee. Ze gaat hier wel in mee.

Vervolgens vertelt ze dat ze al enige tijd last van haar keel heeft en ze wil graag weten of het corona is. Om die reden een test gedaan en helaasss.. Er kleuren twee streepjes wat duidt op corona. Toch wel lichte paniek.  Voor mij betekent het dat ik de leerlingen die ik nog zou zien in het weekend ga afzeggen en ook maar een test ga doen.

Haar meeste buren zijn niet blij met de boodschap dat ze corona heeft,  omdat ze er niet bij stilstaat en te dicht op de mensen gaat staan. Ze ziet niet in dat daar toch veel mensen moeite mee hebben. Ook wil ze nog een bed ophalen terwijl ze corona heeft. Eén buurman vindt het geen probleem en wil met haar meerijden. Terwijl ze de deur wil sluiten, leunt ze te hard ertegen aan en ze duwt zo door het glas. Een fikse wond en een bezoek aan haar huisarts is het gevolg. Wond moet gehecht worden.  Ik geef aan dat het niet verantwoord is omdat ze besmet is, M. geeft aan dat zij niet mee naar binnen gaat.

Laat een reactie achter