Week 50/51

Bij binnenkomst met Marion besproken hoe het gaat. Er zijn nogal wat strubbelingen geweest over de inhoud van de begeleiding. Marion is gauw geneigd om taken te geven aan mij als begeleider terwijl ik niet kom om zulke taken uit te voeren. Dit zit haar erg hoog, zij vindt dat dat bij de begeleiding hoort, terwijl ik van mening ben dat zij huishoudelijke taken heel goed zelf kan uitvoeren. Onder huishoudelijke taken bedoel ik de afwas, was opvouwen etc.

Toevallig kwam aan het einde van deze middag Alice langs met een kerstattentie voor Marion. Ook op dat moment ontstond er een discussie over de inhoud van de begeleiding. Daarnaast wil Marion Matrixcoaching en ze had de hoop dat dat bij Alice zou kunnen.  Alice geeft aan dat zij er geen tijd voor heeft en oppert het plan om eerst in de woning te beginnen met het ontspullen, dat ruimt ook het hoofd op. Dit zint Marion geenszins. Zij heeft de matrixcoaching in haar hoofd en ze wil dat dit door de gemeente wordt vergoed. Ze heeft zelf ook iemand anders gevonden die het misschien kan doen en ze wil dat dat als extra door de wmo wordt vergoed. Ook volgt dezelfde discussie die ik al eerder met Marion heb gevoerd, nu met Alice en Marion.

Marion zoekt veel buiten zichzelf. Zo is ze continue aan het formuleren van klachten van organisaties en mensen die iets niet goed hebben uitgevoerd. Ze wil artikelen ruilen bij de Ikea. Ze wil een boete (voor fietsen zonder verlichting) niet betalen omdat het is gebeurd terwijl er een demissioneer kabinet is en ze wil de NS aanschrijven omdat ze meer reisgeld moet betalen doordat ze na het weekend moest reizen. Daarnaast zijn er van allerlei producten aan haar geleverd die zij óf terug wil sturen of wil verkopen via Marktplaats.

Na het weekend ben opnieuw bij marion en heb ik samen met haar geprobeerd om een kast leeg te ruimen. De spullen waarvoor Marion geen plek kan bedenken verdwijnen in één doos. Het eindresultaat is i.i.g. een lege kast. Met Marion nogmaals besproken dat zij zelf taken als afwas etc. kan uitvoeren. Marion krijgt tijdens de begeleiding telefoon van de sociale dienst omdat zij hebben gezien dat Marion heel veel spullen via Marktplaats verkooopt. Dit wordt als handel gezien en ze moet de inkomsten die ze genereert door deze verkoop allemaal bijhouden en opgeven aan de soc dienst. Marion wil nu kijken of ze op een andere manier haar spullen toch kan verkopen.

 

Laat een reactie achter