Week 51

Met M. de week doorgenomen.  Afgelopen maandag had ik voor M. de afwas gedaan en de tafel opgeruimd. In de tussentijd is haar vriend op bezoek geweest en ik sprak mijn verbazing uit dat de tafel weer zo vol ligt en er een afwas van zo te zien een hele week staat. Zij wilde mij de afwastaak toebedelen, vervolgens merkte ik op dat ik verbaasd ben dat zij samen die taak niet op zich hebben genomen, omdat hij ook zo lang bij haar logeerde. M. reageerde verontwaardigd en gaf aan dat ik niet zie wat er ondertussen allemaal wel gebeurd is.

Ik heb het voorstel gedaan dat het afwassen gedaan kan worden en dat daartegen staat dat zij het de volgende keer gewoon zelf doet.  Ze bleef boos en het stopte nadat ik had geopperd dat ik beter kan gaan, bedaarde ze een beetje. Vervolgens nog wel haar afwas weggewerkt,  alhoewel ze niet tevreden is over mijn manier van afwassen. Ik heb daarop ook benoemd dat ik daar niet goed in ben en dat het sowieso niet mijn taak is.

Ondertussen heeft M. contact gezocht met de NS over haar abonnement. Ze heeft lang aan de lijn gezeten, echter had het geen effect. De uitkomst is dat zij per jaar 30 euro meer moet betalen als zij het op haar eigen naam gaat zetten. De NS gaf in meer of mindere mate aan hierin geen concessies te kunnen doen.

Zij brengt de kerstdagen door met haar familie en haar vriend en we hebben afgesproken dat we elkaar de 10e weer zien.

Laat een reactie achter