Week 6

 

Afgelopen maandag contact met Ida gehad over de begeleiding van Marion en de inzet van de opruimcoach. Vervolgens met Marion besproken hoe we de 11/2 uur die wij dan samen hebben kunnen invullen. Dit was teveel voor Marion. Ze zat er helemaal doorheen en ziet het nu niet echt zitten. Misschien is dit ook niet het goede moment om verder over te praten omdat ze ook met haar hoofd bij haar reis zit.

De volgende mail heb ik aan Ida verstuurd:

Hallo Ida,

Marion heeft nog geen ticket voor haar vakantie geboekt. Zij verwacht ergens tussen 15/02 en 18/03 op vakantie te zijn.
Afgelopen week met Marion doorgenomen hoe het zal gaan als na haar vakantie de opruimcoach met haar aan de slag zal gaan. Daarbij ook samen met haar doelen opgesteld voor de 1 1/2 uur die ik dan in die periode samen met haar heb.
Marion ziet ontzettend tegen de tijd met Olga op en wil naast de uren voor de opruimcoach ook graag mij voor vier uren erbij hebben. Ze geeft aan dat ze continu moet bijstellen om alle informatie te moeten verwerken. Ze heeft nog geen idee wat ze van Olga kan verwachten en dat maakt het extra spannend voor haar. Ik heb aangegeven dat ik samen met haar drie keer een half uur de dag kan doornemen en dat we dan kunnen zien hoe het gaat. Daarnaast kunnen we in die tijd haar administratie bijhouden en afspraken maken en borgen. Marion geeft aan dat dat veel te weinig tijd is.
Ze is de hele week al erg gestrest en geeft aan dat ze helemaal aan haar taks zit. Ze heeft ruzie met haar ouders vanwege de NS-perikelen, haar stiefvader zou de kaart van zijn adres op haar adres zetten. Nu geeft Marion aan nog meer kosten te hebben, doordat haar stiefvader dat niet goed geregeld heeft. Daarbij komt nog dat Vakantieveilingen haar heeft geblokt en zij weet niet waarom, ze wil daar nu geen aankopen meer doen, maar is bang dat er nog iets open staat. Samen met haar ga ik daar nog naar kijken. Alleen komt ze er nu niet uit.
Nu ze ook plannen maakt om weg te gaan, is ze al haar spullen aan het doorzoeken om te kijken wat ze mee kan nemen op vakantie. Dus wil ze alle dozen nog eens bij langs om te kijken waar haar spullen liggen. Ze ervaart deze tijd als enorm stressvol. We zoeken nu al spullen uit (vooral voor vakantie) en daarbij proberen we alvast spullen te ordenen in doorzichtige boxen. Van wegdoen is momenteel geen sprake en daar heb ik het nu ook niet over met Marion.
Deze tijd ben ik vooral met haar bezig om de boel onder controle te houden, rustmomenten zoeken en haar overzicht bieden.  Na haar vakantie en tijdens de periode met Olga zal ik met haar werken vanuit de krachtenbenadering en samen met haar werken aan een rustiger ritme/dagindeling. Ik denk dat wij de 1 1/2 samen hard nodig hebben.
Met vriendelijke groet,
Anita

Laat een reactie achter